Talopeli ® ja Tilapeli ®

Heti suunnittelun alussa pitäisi keskustella rakentamisen laatuun ja kustannuksiin vaikuttavista oleellisimmista tekijöistä systemaattisesti.  Visual Computing Oy:n kehittämä Talopeli on mukava tapa lähteä suunnittelemaan omaa kotia. Siihen voi tutustua Talopelin kotisivuilla.  Talopeli johdattelee käymään läpi kaikki tärkeimmät laatuun ja kustannuksiin vaikuttavat tekijät, mikä ryhdistää hankkeen suunnittelua jo ennen kuin se on alkanut. Talopelillä voit käydä läpi tavoittelemasi tila-ohjelman ja alustavan kustannusennusteen hankkeellesi - omassa kustannuspuitteessasi. Talopeli-sivustolla on paljon muutakin hyödyllistä, jota omakotitalon rakentaja tarvitsee.

Tehokkainta on käydä Talopeli läpi arkkitehdin kanssa livenä tai etänä omakustannushinnalla. Sessio kestää yleensä 1-2 tuntia.   Sen jälkeen voi suunnitella omaa asuntoaan varmemmalla pohjalla.

Tilapeli on yleistys Talopelista. Sitä  kehitetään vastaamaan tuottajamuotoisten rakennusten laadun ja kustannusten hallitsemiseen kaavoituksesta detaljeihin ja myös palveluihin.